България през погледа на Ренате Сандвик

?>

[lgc_column grid=“50″ tablet_grid=“50″ mobile_grid=“100″ last=“false“]

[/lgc_column][lgc_column grid=“50″ tablet_grid=“50″ mobile_grid=“100″ last=“false“]Ренате Сандвик, травел блогър и мечтател с огромно желание за нови приключения, беше участник в турнето на Норвежката преса в България през август 2021 г., организирано от Министерство на туризма . Тя е родена в Бодо, точно над Северния полярен кръг, където е живяла по-голямата част от живота си. Когато сте израснали възможно най-далеч на север, може би е естествено да мислите за това, което е „под“ мястото където живеете – и тя винаги е мечтала да изследва останалия свят. Още като дете тя е очарована от карти и глобуси, а имена като Тимбукту и Улан Батор я карат да мечтае. Докато обикаля света без да излиза от хола на баба си и дядо си, тя си мисли, че един ден задължително трябва да посети всички тези места, които се въртят в игите и. Повече за Ренате можете да намерите в нейния травел блог[/lgc_column]


Ренате в България

Участвах в Норвежкия журналистически тур за България през август 2021 г. Беше страхотно приключение, и само за една седмица обиколихме страната. Видяхме всичко – от оживената столица София до тихите стари улички на очарователния Созопол.

България има много красиви пристанищни градове по Черно море. Един от тях е малкият Созопол! Тук около 5000 души живеят близо до руини от древността, в стари дървени къщи, разделени от малки калдъръмени улички.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renate Sandvik (@renatesreiser)

Планини и безкрайни полета осеяни със слънчогледи. Плувахме в Черно море, плувахме в червено солено езеро, покривахме се с минерална кал, попивахме от слънцето, хапвахме вкусна храна и пихме ракия и едни от най -добрите вина, които някога съм опитвала.

Черна кал и червена солена вода? Можете да ги намерите в Бургас, България! Калта е пълна с минерали, а солената вода е здравословна и полезна за всичко – от кожата до ставите. Освен това е забавно! Тук плавате по абсолютно същия начин, както в Мъртво море. 🤩 Пробвали ли сте го сами?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renate Sandvik (@renatesreiser)

Видяхме как слънцето изгрява над морето от платноходка и по-късно залязва над хълмовете от средновековната крепост във Велико Търново.

България има много красиви градове и села. Един от най-красивите е може би Велико Търново. Това е древната столица на страната и градът е изграден по склоновете. В дъното реката тече, а в горната част на града гордо седи хълмът Царевец. Препоръчително е да наблюдавате залеза от каменните стени на крепоста!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renate Sandvik (@renatesreiser)

Тръгнахме по стъпките на траки, римляни и турци и научихме много за историята на България.

Пловдив е вторият по големина град в България и най-вероятно е най-старият. И все пак нямах представа, че има толкова много душа. Старият град е красива гледка от край до край. Тук бих могъл да се скитам с дни. ❤ Били ли сте някога в България?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Renate Sandvik (@renatesreiser)

Това е прекрасна страна, пълна с невероятни културни и исторически обекти и нямам търпение да видя повече от нея в бъдеще. Благодаря, че ме взехте на това страхотно пътуване!

 

RELATED POSTS