България през погледа на Сандра Кристенсен

?>

Сандра Молцау Кристансен е травел блогър, част от екипа на rundtekvator.no . Rundtekvator е норвежки туристически блог, който има за цел да ви вдъхнови да изследвате нови земи и приключения, както и да прегърнете природата и живота на открито. Там ще намерите вълнуващи истории за фантастични преживявания, невероятни хора и вдъхновяващи съвети за пътуване. Rundtekvator е четиричленно семейство, което най-много обича да пътува до места, които са малко необичайни. Заедно или поотделно те са пътували в повече от 80 страни и на 5 континента. Дейностите се основават на всичко – от доброволческа работа и опит в природата до действия и луксозни концепции, които са изпробвани.

Сандра беше участник в турнето на Norwegian Press за България през август 2021 г., организирано от Министерство на туризма . Можете да намерите повече за пътуването в инстаграма на rundtekvator .


Сандра в България

Бях поканен в България от българското министерство на туризма и имах възможността да видя всичко, което тази красива страна може да предложи!

Първият град  е София. Тук наред с други неща, ни показаха катедралата Александър Невски, която наистина си заслужаваше да бъде посетена!


[lgc_column grid=“50″ tablet_grid=“50″ mobile_grid=“100″ last=“false“]

[/lgc_column]

[lgc_column grid=“50″ tablet_grid=“50″ mobile_grid=“100″ last=“false“]

Нашето турне започна в София и още тук получихме представа за историчесото и културно наследство, ковто тази страна може да предложи.

По пътя към Черноморието посетихме Пловдив, очарователен град с уникална архитектура, различна от всичко, което съм виждал досега. Веднага щом стигнахме до брега, разбрахме, че няма причина да отидете на „Слънчев бряг“, ако искате плажна почивка! Созопол, Бургас и Несебър са примери за очарователни крайбрежни градове, които могат да предложат много. Имаме възможност да плуваме в черно море, да изпитаме солените езера и минералната кал, да присъстваме на фестивал на хвърчила и да видим красивия изгрев. Това са само малка част от чудеста, с кото но изненада България! [/lgc_column]

 

Дворецът Балчик (първоначално „Дворецът на тихото гнездо“) беше едно от местата, които посетихме по време на нашето пътуване в България 🌸. В резултат на Втората Балканска война Румъния придобива власт в провинция Добруджа в България, включително град Балчик. Дворецът е построен между 1926 и 1937 г. за кралица Мария от Румъния 🏰. Дворецът и красивият ботанически хълм, който заобикаля района, определено си заслужават да бъдат посетени!


Тръгвайки си от черноморието и пътувайки обратно в северната част на България, посетихме Велико Търново, известно още като историческата столица на втората българска империя. Това беше последната ни спирка и чудесен начин да ни напомни за важната роля на България в историята на Европа.

В Северна България откриваме град Велико Търново, често наричан „Градът на царете“. Ако сте в града, препоръчваме да посетите Царевец, замък от Средновековието! Тук можете да се отбиете до този напълно уникален кът, разположен на върха на замъка. Той е реконструиран през 70 -те / 80 -те години на миналия век, а интериорът изобразява събития от историята на България ⛪️ Какво мислите за стила?  🤓

 

През цялото пътуване ядохме изключителна българска храна, пихме много ракия, отседнахме в първокласни хотели, видяхме много красива природа, проникнахме в българската история и разбира се научихме малко български!

В обобщение, пътуването беше „страхотно“!

RELATED POSTS