Любов по време на криза

?>

Представете ли си какво трябва да е било по време на сухия режим. По своему луд и романтичен. Малки занемарени ресторанти в къщи от кафяви тухли. Прошепвате името на един общ приятел през открехната вратата и светът на уискито се отваря за вас. Или може би пиете бира? Имало е много от нея.

Тайните партита трябва да са били забавни. Въздухът — наситен с цигарен дим и любов. Може да видите Луис Армстронг и неговия Cotton Club оркестър или Джели Рол Мортън и неговите Red Hot Peppers. Джазът и усещането ще ви приковат за масата, а малцовият алкохол покрива устните ви с всяка следваща глътка.

Със завладяващо парти по случай първия си брой списание Conte international club magazine заедно с фирма Прайм Тайм 06 пренесе гостите си в онази романтична атмосфера и буквално ги изтръгна от вцепенението на настоящата криза и им напомни, че тя е преходна, а любовта — вечна!

Изисканият клуб „Тифани“ се превърна в сцена на сухия режим от 20-те години на миналия век. Асоциациите с тази епоха са много! Това е времето, в което възниква понятието амбивалентност — състояние, при което разумът се стреми към едно, а несъзнателно жадуваме друго. Това друго е любовта. Пърхането на „онези“ пеперуди в стомаха, които могат да предизвикат
истинско цунами в статуквото. Млади загадъчни джентълмени в изискани костюми от епохата на Голямата депресия посрещаха гостите, чернокож младеж с „перлена“ усмивка поднасяше цветя на дамите, а група „бедняци“ се грееха пред входа на запален във варел огън, пресъздаващ кризата по време на сухия режим.

Елфите от „Меджикленд“ и елитната марка бельо „Tony Lans“ бяха преобразили в стила на епохата талантливите актьори от театрален колеж „Любен Гройс“, които изискано се разхождаха сред гостите. Ролите на Франк Синатра и Трейси Чапмън бяха поверени на небезизвестния Владо Димов и изгряващата звезда Надя Недялкова, а легендарният мюзикъл „Котките“ оживя на сцената в изпълнение на танцьорите от балет „Естрея“. Техните представления, облеклото на гостите, отлежалият „Сhivas regal“, както и атмосферата на клуба допринесоха всички да се почувстват във времето, когато се заражда мафията в Америка. Липсваха само старите брички от онова време, като на тяхно място отвън бяха паркирани лъскави съвременни лимузини.

Сред поканените бяха Кристина Димитрова, Биляна Петринска, Дим Дуков, Кристиан Коев, Орлин Павлов, бизнесменът Ивайло Вълков и още много дипломати, mредприемачи, представители на културния елит и медиитe. В края на вечерта актрисата Биляна Петринска не издържа и се качи на сцената, за да изпълни емблематичното парче „Аll that jazz“.

Историята неминуемо се повтаря. В моментите на упадък на всяка велика цивилизация винаги присъстват героите — елегантни и капризни представители на висшите среди. При това положение няма защо да му се плашим на нашия си упадък. И той няма да мине без декадентство и любов. Най-сладкото спасение.

RELATED POSTS