Открий България – през погледа на Кристиан Муда

?>

Кристиан Муда и  Matochresebloggen.se

Matochresebloggen.se е един от най -четените туристически блогове в Швеция и през 2019 г. е имал над 375 000 уникални посетители. Блогът е воден от мен – Кристиан Муда в свободното ми време. Обичам храната, напитките и пътуванията, така че това е идеалният начин да мога да разкажа на другите за това, което най -много ми харесва!

Бях участник в журналистическа обиколка наБългария през юли 2021 г., организирана от Министерството на туризма.

Слънчев бряг

Слънчев бряг 2021 – с плажни клубове като този и фантастичен пясъчна ивица. Много по-добро от репутацията му! Тук – в Bedroombeach, спряхме няколко часа на път за хотела от малкия и прекрасен град под егидата на ЮНЕСКО – Несебър. Страхотно начало на този престой в България!

 

Винен клуб и хубави вина

Каква вечеря! В красива ферма малко извън Варна, г -н Димо управлява „Винен клуб Варна“. Тук се сервира добре приготвена традиционна българска домашна кухня, както и голям избор от български вина – които, разбира се, бяха отлични. Толкова хубаво, интересно и приятно – осъзнавайки, че тук в България има много винарни, надяваме се, че ще можем да вмъкнем посещение на някоя от тях в нашия доста стегнат график! 🍷🍷🍷🍷🍷.

 

В България има 282 винарни – така че най -близката не беше далеч от Варна – Винена изба Варна е малко извън града. Толкова е забавно да разгледате производството и да опитате някои от различните вина, които произвеждат тук. Разбира се, виното е най-вкусно ледено студено на слънце сред лозите! 🥂.

 

Варна

Слънчевият бряг на България има не само ол инклузив хотели край морето, но и готини бутикови хотели като този, в който отседнахме във Варна. Graffiti hotel е  5-звезден бутиков хотел само на десет минути пеша от морето. Тук различни дизайнери са проектирали по един етаж. На най-горния етаж има фитнес зала и можете де се отпуснете с басейн и сауна на самия покрива. Така започвах всяка сутрин, преди да отида на голямата закуска на шведска маса. Фантастичен хотел, който наистина мога да препоръчам, ако дойдете във Варна!

 

Балчик

Ботаническата градина в Балчик – невероятно красива градина на брега, която принадлежи на стар дворец – който също можете да посетите. В една от по-малките къщи можете да опитате местно вино, а под градината до морето има няколко уютни ресторанта. Не пропускайте, ако отидете на море в  България!

 

Райски плажове

Истински райски плаж край Черно море, който принадлежи на голф хотела, разположен точно над него. Там ще намерите голф игрището, което е европейския еквивалент на прочутия Pebble Beach благодарение на драматичните гледки 🏝

 

Нос Калиакра

Нос Калиакра, природен резерват с великолепна гледка към залеза на Черно море и руините на древен замък. Толкова драматично и красиво място!

 

Lighthouse Golf and SPA

Един от четирите апартамента в хотел Lighthouse – един от хотелите на българското крайбрежие, в които отседнахме една седмица. Той може да побере до 8 души, с 2 спални, частна покривна тераса с басейн и огромен хол. На същата цена като двойна стая за двама души в Grand Hotel в Стокхолм! 🥂☀️🌴

 

София

След шест дни по Черноморието завършихме седмицата в България с 24 часа в София – българската столица. Наред с други неща, успях да отседна в най-новия хотел в града, който разполага и с най-популярния руфтоп бар в София, да вечерям в може би един от най-оживените ресторанти в София и да направя както собствената си обиколка, така и обиколка със професионален екскурзовод. Определено град, който мога да препоръчам за есенен уикенд!

 

RELATED POSTS