Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – първото българско висше училище

?>

Източник: unisfuture.com

Според обявената класация на Центъра за световни университетски класации за 2021-2022 г., СУ „Св. Климент Охридски “е сред най-добрите университети, класирайки се 601-650 в света и 340-то в Европа. Методологията на Центъра за световни университетски класации се състои от седем показателя, разделени в четири области:

  • Качество на образованието, измерено с броя на завършилите висше образование, получили високи академични отличия, спрямо размера на университета / 25% /;
  • Заетостта на завършилите, измерена с броя на завършилите висше образование, заемали висши ръководни длъжности в най -големите компании в света, в сравнение с размера на университета / 25% /;
  • Качество на учителите, измерено с броя на учителите с високи академични отличия / 10% /;
    Ниво на изследване;

Постигайки горните показатели, Софийският университет се нарежда сред най -престижните университети в света по редица причини.

Едно от предимствата на Софийския университет е международно признатата диплома.

Друга положителна черта е изключително ниската такса за обучение. Софийският университет се отличава и с висококвалифицирания си преподавателски състав, широката гама от бакалавърски, магистърски и докторски програми, възможността да учат на английски език. В практиката си университетските преподаватели прилагат както традиционни, така и съвременни методи на преподаване, като отчитат нуждите на студентите и отговарят на условията на съвременния пазар на труда. Студентите имат право да участват в различни практически упражнения, проекти и изследователски дейности, което им дава възможност да развият различни професионални и социални умения. Университетът предлага и различни програми като Еразъм +, като помага на студентите да разширят своя мироглед и да научат за различни култури.

В наши дни Софийският университет „Св. Климент Охридски “е академична институция с богат опит в областта на докторантурата, която гарантира свобода на избора на конкретни изследователски цели както за студентите, така и за преподавателите.

Университетът има множество научни ръководители в широк спектър от области, които студентите избират да защитават.

Не на последно място е стимулът за реализация, която университетът предлага и това е един от критериите, които поставят институцията на почетно място в QS World University Ranking днес.

Това обяснява силното желание на чуждестранни студенти от страни като Пакистан, Македония, Турция, Русия и много други страни да дойдат да учат в университета.

Екипът UNISFUTURE ще подкрепи вашите амбиции и успешно ще ви преведе през етапите на процеса на приемане, от самото начало до спазването на визите, поддръжката за настаняване, успешното приемане и взимането на летището.

Освен това Софийският университет е отличен избор поради ниските си разходи за живот. Ако решите да учите в София, ще се насладите на вкусната храна на достъпни цени и евтино настаняване за чуждестранни студенти. Тук ще намерите както вкусно приготвена традиционна българска кухня, така и разнообразие от различни кухни като италианска, испанска, американска и азиатска.

Освен с разнообразието от вкусна храна, градът ще ви очарова с красивите си зелени площи и възможности за отдих сред природата, богатата палитра от културен и нощен живот, съчетанието на древността и модерността.

RELATED POSTS