На море в България през септември

?>

Лятото вече е в разгара си и всеки започна да стяга багажа за морето. А ако не е започнал, то поне вече си прави планове и търси различни оферти за екскурзия или почивка на море. Дебатите на тема „Къде да почиваме на море в Гърция, Турция или България?“ също вече са се разгорещили и всички медийни канали ни заливат с информация за това. Аз ще ви предложа един по-различен и според мен лично по-добър вариант.

На море в България през септември. Първо ще отговоря на въпроса ви „Защо в България?“ – Тук избора е много голям и човек познава повечето крайморски градове – Несебър, Приморско, Поморие, Китен, Слънчев бряг, Созопол… Т.е. имаме възможност да отиде на място, което познаваме и където можем лесно да се разберем с всички без да имаме затруднения с чужди езици. И второ „Защо септември?“ – Аз лично обожавам да ходя през септември на море в България и причините за това са следните – вече не е толкова топло, няма толкова много хора по-плажовете и курортите, цените са по-изгодни, морето е по-топло. А и когато времето е по-прохладно, човек може да се разходи и да разгледа разни интересни места, не само да лежи по цял ден на плажа. За разхождането вариантите са три.

Опознайте курорта

Първият е разходка в курорта, в който се намирате. Това не ви го препоръчвам, а и би трябвало да го направите още първите няколко вечери и след това да се запитате, какво ново и интересно място мога на около да видя. Все пак, ако искате повече да помързелувате и по-малко да се движите, това не е лош вариант.

Забавлявайте се в големия град

Вторият е, ако ви липсва София, обичате да има повече хора около вас и в градската среда се чувствате, като у дома си. Просто почивайте близо до двата големи морски града – Варна и Бургас или пък защо не и вътре в тях. Освен големи плажове, те имат и много места за забавления. Ако сте във Варна не пропускайте да посетите Делфинариума и Ботаническата градина. А в Бургас от началото на юли започва ежегодния фестивал на пясъчните фигури, който си заслужава да се посети и разбира се за феновете на техно музиката през август се провежда фестивала Spirite of Burgas.Релакс сред природата

Третият вариант и мой фаворит е почивка на море съчетана с разходки из природата, а на българското море е пълно с подходящи за това места. Можем да започнем с разходките с лодка по Ропотамо и Велека, и да продължим с посещение на Шабла и Калиакра. Незабравяйте скалното светилище Беглик Таш и  блатото-лагуна Аркутино. Това са все места, на които човек може да се зареди с енергия и да опознае природата на България по-добре.След толкова много доводи за вас остава избора, къде искате да почивате на море през септември. Разбира се винаги можете да потърсите някоя оферта за почивка или екскурзия на море в България в tripi.bg, която да предлага не само настаняване и хранене, но и различно забавления и посещения на забележителности.

Sorce: tripi.bg

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS