България е в топ 5 на най-добрите ски дестинации в Европа

?>

Вестник  dailystar  нарежда на българските ски курорти сред първите пет в Европа. Останалите страни в престижната класация са безспорните европейски лидери Австрия, Франция, Италия и Швейцария.



Бюджетна ски дестинация

Разбира се, за много европейци, карането на ски се свързва с Алпите. Това е мястото където се връщат отново и отново. Франция, Швейцария, Австрия и Италия са домът на най-известните ски курорти в Европа, но цените там са високи – и продължават да се повишават.

За това не е изненадващо, че скиорите се отказват от обичайните курорти и търсят по-добра стойност в Източна Европа. Според английското издание БЪЛГАРИЯ е чудесна възможност за тези, които искат да изживеят бюджетна ски ваканция.

Колко евтина е България?

Можете да резервирате евтин ски пакет и освен това за англичаните е лесно да изберат евтини полети и настаняване. А цените в България са около половината до две трети от цените в Алпите.

  • Хубаво студио в Пампорово може да струва по-малко от 200 евро на човек за седмицата, включително трансфери, стая със собствена баня и полупансион с местно вино.
  • А шестдневните лифт карти струват 150 евро

Отлично за начинаещи скиори

Ски курортите в България са отлични за начинаещи скиори и се предлагат – качествени ски ечители, наем на ски и лифт карти.

Ако сте начинаещ или ще карата ски семейно, ако искате да извлечете максимума за парите си или просто искате да опитате различна култура и да опитате нещо ново, тогава България определено си струва пътуването.

Къде можете да карате ски в България?

В България има три основни ски курорта, както и няколко по-малки.

Пампорово

На 1.5 часа трансфер от Пловдив – най-слънчевия български планински курорт. Пампорово се намира в сърцето на Родопите в подножието на връх Снежанка (1926 м). Южното ме местоположение означава много слънчева светлина, но пистите са ограничени, така че е най-доброто за начинаещи.

Това е тих и приятен за курорт за семейна почивка с добри ски училища. Ски пистите на курорта са защитени и поддържани в перфектно състояние. Ски пистите са покрити със сняг през целия ски сезон.

Запази прекрасно студио в Пампорово за твоята ски ваканция!



Боровец

Най-близо до София е Боровец, най-старият ски курорт в страната. Курортът е само на 90 минути от София, така че лесно можете да комбинирате карането на ски с градска почивка.

Климатът в курорта е мек, с много сняг през зимния сезон. Боровец предлага отлични условия за зимни спортове – от алпийски ски, сноуборд и ски бягане до свободен стил и фрирайд каране.

Банско

На един час по-далеч се намира Банско с микс от – исторически стар град, включен в списъка на световното наследство на UNESCO. Това е древен град с обширна модерна ски зона, което я прави най-добрият курорт в България. След изтощителен ден на пистите можете да се насладите на уютна, вкусна вечеря в един от многобройните традиционни български ресторанти, разположени в град Банско.

април 17, 2019

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS