Strimon Spa Club – ЛУКС И ВОДНИ УДОВОЛСТВИЯ В ГРАДА НА ЧЕРЕШИТЕ

?>

Градът на черешите и на Владимир Димитров – Майстора вече има още нещо, с което да бъде известен – изискания петзвезден хотел Strimon Spa Club. Кюстендил е популярен и с лековитите си топли извори. Според легендите именно те са били причината траките да се насочат към тези земи. Неслучайно сградата на Strimon Spa Club всъщност е реконструиран балнеосанаториум. Така луксозният хотел успява да запази старите балнеотрадиции на града и да ги превърне в безмерно петзвездно удоволствие. Сградата на хотела е строена през 1955-1960 г. Архитектурната ú визия е реплика към майстор Алексий, проектант, зидар и строител на Рилския манастир. Екип от дизайнери и архитекти обаче приема предизвикателството да я реконструира и резултатът е повече от успешен.

 

ИЗКУШЕНИЯТА

След адекватната и изключително резултатна намеса Strimon Spa Club разполага с 69 луксозни стаи, четири апартамента и два мезонета с джакузи и спалня точно под звездите. Струва си, минавайки покрай рецепцията или пък докато чакате да ви настанят, да се отбиете в лоби бара отсреща за един изискан коктейл или чашамалцово уиски. А това, което истински си заслужава да опитате, е конякът Remy Martin Louis ХIII,
от който в България има само две бутилки. Гурме удоволствията обаче не свършват дотук. Намиращото се дълбоко под земята някогашно бомбоубежище на санаториума е преустроено във винарна с богата колекция от скъпи вина, разделена на три специални помещения – бяло, червено и розово според предпочитанията ви за бяло, червено вино или розе. Интериорът на винарната предразполага към романтично прекарване на вечерта с любими хора сред опияняващото ухание на дъб и вино.

БИЗНЕСА

Със същия успех тук можете необезпокоявано да проведете дискретна бизнес среща, докато опитвате от скъпите вина, гарнирани с подбрани мезета. Въпреки че не е типичен бизнес хотел, Strimon Spa Club предлага всички условия за успешен бизнес – отлично оборудвана конферентна зала с високоскоростен интернет, която може да бъде структурирана в 20-, 30- или 80-местна, отделна луксозна бизнес зала с 30 места, както и Executive Lounge за делови разговори в тесен кръг.

ГЛЕЗОТИЙКИТЕ

Когато става дума за луксозен петзвезден хотел в града на черешите, идва и моментът с черешката
на удоволствията – здраве чрез вода или първия в града спа център. Спа комплексът на Strimon Spa Club
е разположен на внушителната площ от над хиляда квадратни метра. В тях са включени цели 18 помещения, сред които римска баня с три минерални басейна – калдариум, тепидариум и фригидариум, инфрачервена сауна, ароматерапия, калотерапия, зала за релаксация и масаж с топли гранитни камъни SABAI. Терапиите се извършват с висококачествената козметика на Pevonia Botanica. А ако смятате, че ваните на Клеопатра с мляко са мит, тук те са абсолютна реалност. За всяка една процедура във ваната се изливат десетки литри мляко, което избирате да смесите с ванилия, канела или шоколад. Списъкът със спа удоволствията в Strimon Spa Club е прекалено дълъг. Затова се доверете на вътрешното си усещане как най-приятно да прекарате дългата си ваканция в кюстендилския рай. А може просто да „избягате” за един незабравим спа уикенд… още този петък.

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS