Ника -музика, балет и още нещо

?>

Тя живее и работи в България от няколко години. Родена в Крим в музикално семейство. Руската балерина и певица Ника Любецкая завършва музикално училище – клас пиано, и учи в танцов театър в Украйна. В България идва преди 10 години. Вижте какво се оказва съдбовно за нея, когато идва в Пловдив за първи път.



Ника, разкажи ни как започна твоята кариера?

Преди 32 години, когато бях на 4 години баща ми беше написал един текст на песен на BEATLES с руските букви – това звучеше така – йестердеееей, ол май трабълс сим со фаруей… И това беше първото ми представяне. Изпях тази песен с бандата на баща ми на някакво детско парти, та това беше началото.

Как реши да дойдеш в България?

Работих с един руски балет и идвахме тук от време на време да поработваме за нас – приятна работа, граничеща с почивка. Това беше много отдавна, спомням си само, че тук се усетих като у дома си от първия ден, беше в Пловдив. Кое беше най-голямото предизвикателство за теб в България? Не знам кое беше най-голямото, имаше доста. Всеки ден в България за мен е предизвикателство. Всъщност, това е отговора: никога не знаеш какво ще ти се случи утре.

Кажи ни коя е любимата ти книга, филм, песен?

Любимите песни? Аз живея с музиката… не знам, прекалено са много. Книга – Майстора и Маргарита, ако може да се каже , че имам любима книга. С филмите е малко по-трудно, но все пак – Сибирския бръснар, както и много други стари руски филми. От американските – Green mile е страхотен, Беднякът милионер е мноооооого хубав! Изпитвам смесени чуства към Борат и Бруно, но ако трябва да съм честна, смях се много, има някои много сполучливи моменти. Да кажа и за балет, аз много харесвам това изкуство и сега много се радвам, че скоро ще имаме честа да посетиме спектакъл със световна величина, който е направен тук, в България, нисък поклон пред Жокер Медия и Националната опера и балет, че ни дават възможност да видиме това неумиращо произведение „Дамата с камелии” на българската сцена. Това, че подобен проект се случва тук за мен означава, че нещата в изкуството ще се оправят много скоро и никой от артистите не трябва да губи надежда и вяра в това , че тук ще може да развие и да реализира таланта си.

Ника, днес много млади момичета искат да станат фолк певици, какво ще ги посъветваш?

Да не искат! Да прочетат някоя хубава книга, дори и в интернет биха могли да намерят много интересни неща, да бъдат малко по-любознателни…

Днес много се говори за екологичните проблеми, ти какво мислиш по този въпрос?

Разбира се, аз съм за това да се пази природата и да не се прекалява, но не варвам в това, че хората ще спрат например да изкарват много пари за сметка на природата. Аз съм за хвърлянето на боклука в определените места например. Това, което искам да споделя е позитивното мислене и по-скоро това, хората да се радват истниски на всеки един ден, защото никой не знае дали той не ни е последен. Да се радват на това, което имат, а не да живеят с мисълта за нещата, които никога няма да имат

LEAVE A COMMENT

RELATED POSTS